Mijn persoonlijke ontwikkeling

Je kunt je voorstellen dat ik mensen niet zomaar help met het zoeken naar hun balans. Die zoektocht heb ik zelf ook doorstaan, en voor mij houdt deze nooit op.

Mijn persoonlijke zoektocht naar balans, en naar mezelf, begon pas echt in 2013, toen ik bijna in een burn-out terecht kwam. Ik besefte dat het tijd was om pas op de plaats te maken en mezelf en mijn passies te herontdekken. Tegenwoordig weet ik wat ik nodig heb om in balans te blijven.

Ik wil me blijven ontwikkelen om anderen te kunnen helpen. Dat deed ik met hulp van allerlei experts; van coaches tot therapeuten. En ook met het volgen van relevante opleidingen:
* Matrixcoaching (2013)
* Psycho-energetische therapie (2016-2019)
* Basisopleiding Familie-opstellingen (2022)

Anouk Sonnemans - balanscoach_vierkant

Mijn passies

In mijn leven is coaching eigenlijk altijd de rode draad geweest. Ik heb les gegeven, stagebegeleiding gedaan en muziektherapie gestudeerd. Daarnaast vond ik het altijd heel normaal om een luisterend oor te bieden aan vriendinnen en familie. Wat ik vooral mooi vind, is dat ik een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van een ander. Mensen leren om zich te ontwikkelen is mijn echte passie.

Naast coaching, speelt taal een grote rol in mijn leven. (Ik vind het heerlijk om me nieuwe talen te leren kennen.) Die talenknobbel zorgt er ook voor dat ik me heel bewust ben van wat ik zeg en welke vragen ik stel om iemand aan het denken te zetten. Andersom werkt het ook zo: ik ben bewust bezig met wat de ander zegt, hoe die persoon dit verwoordt en zijn of haar lichaamstaal.

Ook ben ik al mijn hele leven bezig met muziek. Na de middelbare ben ik, op enig aandringen van mijn omgeving, naar het conservatorium gegaan. Ik koos als hoofdvak voor muziektherapie. Ik heb daar in mijn systeem opgenomen dat ik muziek op mijn eigen voorwaarden in mijn leven wil toepassen. Na het behalen van mijn propedeuse ben ik geswitcht naar de pabo. Muziek blijft altijd een grote plek in mijn hart innemen. Ik speel saxofoon en piano en ik zing in een band. Ik gebruik muziek als middel, niet als doel, voor mezelf en ook in de coaching!

In 2021 bracht ik een carddeck (voor coaches & therapeuten) uit: Regels die je raken
Bij deze kaartenset komen mijn passies heel mooi bij elkaar!
www. regelsdiejeraken.nl

Mijn coaching

Als balanscoach help ik mensen hun ritme (her)vinden. Ik wil de gevoelige snaar raken. Zo voer ik mijn coachingsgesprekken: met de juiste vragen kom ik binnen bij de ander.

Mijn werkwijze is van hoofd, naar hart, naar handen. Zo werkt het in de praktijk ook. Als je niet lekker in je vel zit, zit je erg in je hoofd. Dan is het belangrijk dat je weer gaat voelen. Zodra je je hoofd en hart op elkaar hebt afgestemd, kun je weer actie ondernemen.
Van denken, naar voelen, naar doen.

Als je niet goed voor jezelf zorgt, raak je uit balans. Ik help mensen om bewust te worden van hun energiegevers en energievreters, om inzicht te krijgen in hun gedachten en belemmerende overtuigingen, en om weer in balans te komen.

Mijn motto is dan ook: Zorg goed voor jezelf, dan kun je er ook voor de ander zijn!

Wil je met me kennismaken?